Palveluehdot

        
    

Jotta muutto sujuisi mahdollisimman helposti ja joutuisasti ja tavarat saataisiin siirrettyä turvallisesti kohteeseen, tulee tavaroiden olla asianmukaisesti pakattu ja suojattu.  

Kaikki irtain tavara hyllyistä, kaapeista, laatikoista, pöydiltä ja lattioilta tyhjennetään ja pakataan muuttolaatikoihin tai muihin vastaaviin, kuten pahvilaatikoihin. Emme suosittele pakkausmateriaaliksi kaupan muovipussia. Muovisia laatikoita ei tule pakata liian täyteen, vaan noin 5 cm laatikon yläreunasta on jäätävä tyhjäksi. Näin laatikot saadaan pinottua helposti päällekkäin. 

Suojaa helposti särkyvät tavarat rikkoutumisen estämiseksi erityisen hyvin esimerkiksi kuplamuovilla, silkkipaperilla tai muilla pehmusteilla ennen niiden laatikoihin pakkaamista. Myös pakkauksen ja särkyvien esineiden väliin tulee laittaa riittävästi pehmusteita. Voit pakata liinavaatteet, peitot, matot, vaatteet ja muut tekstiilit jätesäkkeihin. Säkin suuaukko suljetaan huolellisesti narulla tai teipillä. Myös henkarivaatteet voi pakata muovisäkkeihin. Tällöin säkin pohjaan tehdään reikä, henkarien koukut pujotetaan sen läpi ja säkki teipataan kiinni alareunasta. Teippaa tai sido koukut kiinni toisiinsa säkin yläreunasta.

Valmistele kalusteet muuttoon poistamalla irtohyllyt ja paketoimalla ne narulla, kiristekalvolla tai teipillä nippuun. Pura isot kaapit, kirjahyllyt ja sängynrungot osiin, joissa ne pystyy siirtämään uuteen asuntoon ilman että seinät tai tavara vaurioituu. Tyhjennä lipastojen ja kaappien sisältö laatikoihin ja lukitse ne avaimella tai teippaa kiinni kuljetuksen ajaksi.

Suojaa patjat ja runkopatjat ja muut pinnaltaan arat esineet ja kalusteet sopivalla materiaalilla, jotta niiden siirron aikainen likaantuminen tai vaurioituminen estetään. Suosittelemme suurempien kalusteiden, kuten sohvien ja nojatuolien käärimistä suojamuoviin tai kiristekalvolla päällystämistä. Paketoi valaisimet, peilit ja taulut aaltopahviin, solumuoviin tai kuplamuoviin ja tue pitkävartisten jalkalamppujen varsi niin ettei se pääse taipumaan. 

Viherkasvien suojaamiseksi teippaa aaltopahvia tai muuta vastaavaa alhaalta kiinni ruukkuun ja yläpuolelta suojamateriaalin ympäri. Talviaikaan kasvit lastataan muutossa autoon viimeisenä ja nostetaan ensimmäisenä autosta sisälle lämpimään.

Mainitse etukäteen, jos muuton yhteydessä siirrettäväksi tulee normaalista poikkeavan isoja tai painavia kalusteita tai muuta erityistä huolenpitoa vaativaa siirrettävää. Paikan päällä osista kasatut kalusteet täytyy tarvittaessa purkaa ja pakata kuljetukseen sopiviksi.

Mikäli kaikesta varovaisuudesta huolimatta kuljetuksessa tai työsuorituksen aikana asiakkaan irtaimistoa tai muuta omaisuutta rikkoontuu, suosittelemme kysymään korvausta ensisijaisesti omasta vakuutusyhtiöstänne. Muuttomasi osakeyhtiölle tulee tehdä kirjallinen reklamaatio seitsemän päivän kuluessa. Jos näin ei ole menetelty, Muuttomasi Oy ei ole vastuussa rikkoutuneesta tavarasta. Tavaroiden pakkaaminen on aina asiakkaan vastuulla, eikä riittämättömän suojaamisen takia naarmuuntuneita huonekaluja korvata. Mikäli tavaroita ei ole pakattu yllä havainnollistetulla tavalla asianmukaisesti, eivät vauriot kuulu korvauksen piiriin. Lattioiden ja muiden pintojen suojaaminen muuton ajaksi on asiakkaan vastuulla, ellei toisin ole sovittu.

MMuuttomasi Oy:n lainmukainen vastuu siirrettävälle irtaimistolle perustuu Tiekuljetussopimuslakiin 345/1979.

    
Muuttoja